Priscilla Mary Işın kendi biyografisini şöyle yazmış: “1951 yılında İngiltere’nin Nottingham
şehrinde doğdu. 1973 yılında Türkiye’ye
yerleşti. İstanbul’da oturuyor. İki kızı var. 1983′de Türk mutfak tarihine
merak sardı. O zamandan beri araştırıp yazıyor.” Yemek kültürü ile pek çok
konuda okumuş, yazmış, yayınlamış. Pek az akademisyenimizin bu hanım kadar
yazmışlığı, okumuşluğu vardır. Bir de Meyve Mirası Projesi vardır. Türkiye’nin
zengin meyve çeşitliliğini kaydetmek, korumak ve gelecek nesillere aktarmayı
hedefliyorlar. ‘Duyarlılığını’ Facebook’ta durum güncellemesi ile
paylaşanlardan değil.
Bana kalırsa Osmanlı Mutfak Sözlüğü şaheseridir. Osmanlı dönemine ait arşiv
belgeleri, seyahatnameler, sözlük, anı, Cumhuriyet dönemi belgesi taranarak
hazırlanmış. Kuru bir bilimsellik yok dilde. Oldukça renkli. Benzerlerinin en
iyisi. Kitabı edinmek için bu konuya merakınız olması şart değil. Bu bir boyun
borcu bana göre. Kaybettiğiniz, unuttuğunuz ve bilmediğiniz birçok şeye hayret
edeceğinize kalıbımı basarım. Kitap
Yayınevi bastı. Her yerde bulunur.