Anadolu’da bin yıllardır üretilen ve tüketilen bir içki. İslam’ın
memleketteki etkisi nedeniyle yavaş yavaş gözden düştü. Batı kendini Hristiyanlığın neferi ilan ettiğinden beri de, ‘İsa’nın kanı’ olarak kutsallık
atfettikleri şaraba sahip çıkmaya başladı. Şaraptan anlamak da Batılı olmaya öykünen centilmenlerin
boynunun borcu oldu. Bu sözlük centilmenlere, barmenlere, şarap severlere ve belki şarap üreticilerine ilaç gibi gelecektir.
Şarap nedir? Nasıl üretilir?
Nasıl saklanır? Nasıl servis edilir? Hangi yemekle hangi şarap içilir? Girizgah
bu soruların yanıtlarıyla dolu. Sonrasında sözlük kısmı geliyor. Çoğunluğu
şarap etiketlerinde görülen 2000 dolaylarında terimin açıklaması. Memlekette
benzeri olmayan bir sözlük. Gayret ve titizlikle hazırlanmış. Kavaklıdere Eğitim Yayınları’ndan çıktı,
Raci Bostancı yazdı. Bulmak pek kolay
değil.